Prostori Inštituta INFIUM 

Inštitut INFIUM deluje na Vilharjevi cesti 3 v Ljubljani, v zgodovinsko ikonični stavbi, nekdanji Žabkarjevi tovarni iz leta 1899. Prostor, ki je del nekdanjega tovarniškega kompleksa livarne in tovarne strojev, zaznamujejo opečnate stene, velike steklene površine in visoki stropi. Več kot 120 let stara stavba ima poseben šarm, ki v obiskovalcih prebudi kreativnost in navdih. Ne glede na to, ali imajo v roki fotografski aparat in ustvarjajo nove fotografske podobe na tečaju digitalne fotografije, ali pa so tu na ogledu fotografske razstave in se udeležujejo družabnega dogodka – prostori Inštituta so markantni in že s svojim karakterjem prispevajo k večji ustvarjalnosti. 

Prostor, v katerem domuje Inštitut, je hkrati modern in industrijski, eleganten in robusten, prostoren in intimen, profesionalno opremljen in umetniški. Kameleonsko se prilagajajo potrebam tistih, ki jim v določenem trenutku predstavlja dom. V njem potekajo fotografiranja, snemanja, izobraževanja, umetniške razstave, delavnice in ustvarjalna srečanja. Visoki tovarniški stropi, veliko okno industrijskega videza, umetniško obarvana ozadja, avtentična stena iz opek in očarljiva galerija navdihujejo tako uporabnike kot obiskovalce. 

Ambient sestavljajo trije notranji prostori, siva dvorana, dnevna soba in galerija, ter zunanji tovarniški atrij. Na skupni površini 104 kv. metrov s kar 4,3 metre visokimi stropi pride do izraza vse razkošje tega velikega volumna in stene so kot naročene za razstave velikoformatnih fotografij.   

Čeprav je sedež Inštituta INFIUM le streljaj od središča Ljubljane, omogoča popoln mir za ustvarjanje. Večnamenski prostor, ki ima pred vhodom tudi brezplačen parkirni prostor, je mogoče najeti kot foto studio, razstavno galerijo ali prostor za kulturni dogodek.

www.tr-studio.si