Sodelovanje s Tino Ramujkić 

Inštitut INFIUM sodeluje s poklicno fotografinjo Tino Ramujkić, ki je specializirana za poslovno in družinsko portretno fotografijo, boudoir fotografijo, life style in image fotografijo ter za fotografiranje korporativnih dogodkov. Bogate izkušnje, ki jih je pridobila v svoji več kot 30-letni karieri šolane fotografinje, urednice fotografije v več slovenskih tiskanih revijah ter predavateljice in mentorice, jo uvrščajo med najbolj prepoznavne slovenske fotografinje in fotografe.

Tina ima izostren okus za estetiko, prefinjen občutek za svetlobo in nezmotljiv čut za delo z ljudmi. Iz portretiranca izvabi njemu lastno lepoto in privlačnost, spet drugič ujame v objektiv profesionalnost in odločnost. Pri fotografiranju za poslovne naročnike (advertising, fashion …) zasleduje najvišje profesionalne standarde. Pri svojem delu se posveča tudi najmanjšim detajlom, zna poiskati inovativne zorne kote, pravo svetlobo in specifične trenutke, da govorijo unikatno foto zgodbo.   

Svojo bogato 30-letno kariero je začela kot fotografinja v časopisni hiši Delo, nadaljevala v vrsti slovenskih tiskanih revij, nato pa se je posvetila samostojni podjetniški poti. Že več kot desetletje posreduje svoje strokovno znanje o umetnosti fotografije na tečajih digitalne fotografije, ki se jih je doslej udeležilo že več kot 5.000 udeležencev. 

Doslej je Tina Ramujkić uspešno sodelovala s številnimi prepoznavnimi naročniki iz gospodarstva, kulture in izobraževanja (Generali, SIQ, Cankarjev Dom, Ambulanta Zdravje, Medis, Kalček, Embassy of Ireland) ter z vrsto uglednih imen iz slovenskega showbiznisa. Je avtorica več samostojnih in skupinskih fotografskih razstav, unikatno vrednost pa nosijo njene fotografije jorubske ritualistike, ki vse od leta 2009 nastajajo v sodelovanju z Afriškim kulturnim centrov in templjem Oduduwa v Nigeriji. 

Več o njenem delu lahko najdetena spletni strani www.tinaramujkic.com

Profesionalna opremljenost Inštituta INFIUM zagotavlja odlične pogoje za opravljanje fotografske dejavnosti na najvišji profesionalni ravni: prostoren studio je opremljen s sodobno fotografsko opremo višjega kakovostnega razreda. Sodelujemo z ameriškim proizvajalcem svetlobnih modifikatorjev Parabolics in s švedsko znamko bliskavic Profoto. Poleg omenjenih bliskavic in reflektorjev so tu še najrazličnejša fotografska ozadja, scenografije, svetlobni modifikatorji …

Lokacija Inštituta INFIUM je le streljaj od centra Ljubljane in ima brezplačen parkirni prostor. Vrhunska infrastruktura pripomore k večji sproščenosti in zagotavlja, da se ob ustvarjanju lahko posvečamo izključno vsebini in kakovosti fotografije, ne pa tehničnim omejitvam. 

Zaupajo nam: Generali, SIQ, Cankarjev Dom, Ambulanta Zdravje, Medis, Kalček, Embassy of Ireland, Navkom in drugi.

 

 

Fotografski projekti:

NAVDIH IZ AFRIKE, 2024, avtorica Tina Ramujkić

Za fotografski projekt, ki je nastajal skoraj eno leto, se je avtorica odpravila v osrčje Afrike, da bi poiskala navdih v njeni edinstvenosti. Raziskovanje bogate afriške kulture ji je vzbudilo kreativno iskrico, ko se je potopila v barvite podobe tamkajšnjih vizualnih čarodejev - fotografov, slikarjev in ostalih pripovedovalcev digitalnih zgodb.Afriška tradicija je znana po bogatih barvah in vzorcih, ki so pogosto povezani s plesom, glasbo in živahnim življenjskim slogom. Vzorci lahko vključujejo geometrijske oblike, botanične vzorce in druge simbole, ki imajo globok pomen za skupnost, iz katere izvirajo.Iz blaga, ki ga je prinesla iz Afrike, je v Sloveniji dala sešiti kolekcijo oblačil. Oblačila v afriškem slogu služijo kot temelj vizualne mojstrovine in osrednji fotografski motiv, kjer se umetnost in tradicionalnost srečujeta v nepozabni vizualni zgodbi. Vsak kos blaga prinesen iz Afrike je avtorica najprej fotografirala, da je pridobila vzorec tkanine. Iz vzorcev tkanine je oblikovala svojevrstne umetniške oblike, ki se prepletajo in bogatijo ozadje posamezne fotografije. Arina Debut je manekenka, ki nosi oblačila na fotografijah. Je stilska svetovalka, z nezmotljivim okusom za eleganco in lepoto. Arinin vpliv opazen v vsaki fotografiji, kar jo dela neprecenljivo sodelavko pri ustvarjanju vizualne podobe tega umetniškega projekta. 

 

NOVI ZAČETEK, 2023, avtorica Tina Ramujkić

"Novi začetek" je fotografski projekt, ki predstavlja sijoče portrete ter nas ob začetku pomladi in koncu globalne pandemije popelje v bolj sveže razsežnosti življenja. Fotografinja se osredotoča na Lohi, Nigerijko, ki je pred petimi leti prišla v Slovenijo iskat nove poti v življenju. Skozi svojo umetniško interpretacijo želi prikazati željo po svobodi, pobegu iz vsakdanjika ter ponuditi estetsko in vizualno zadovoljstvo. Serija petih portretov naslavlja vprašanja svobode, pravičnosti, samouresničitve in strastne sile, ki vodi vsakega posameznika. Fotografinja je navdih zanjo dobila v afriški kulturi, kjer je našla svetlo raznolikost ter željo po življenju, ki jo je želela prenesti na svoje fotografsko platno. Razstavljeni so velikoformatni portreti, kjer je avtorica dramatično poudarila svetlobo v studiu, da bi še bolj nagovorila gledalca.

PORTRET V MODI, 2022, avtorica Tina Ramujkić

V razstavi "Portret v Modi" so bile razstavljene fotografije na štiri metre visokem fotografskem papirju. Gre za 11 nizov portretnih fotografij, kjer avtorica izpostavlja lepoto ženskega telesa in obraza ter tako predstavlja različne modne zgodbe gledalcu. Vsak niz fotografij je svoja kulisa, ki združuje izbor svetlobnih učinkov, ozadij, živali in drugih elementov v živahno in estetsko fotografsko pripoved. Avtorica je želela poudariti trajnost in impresijo velikega formata fotografij v primerjavi z digitalno galerijo, saj je želela ustvariti nekaj, kar ni zgolj minljivo, ampak trajno in oprijemljivo. Razstavljene fotografije so izbor njenega dela od leta 2016 do 2022.