Foto-potepi

Eden izmed najpomembnejših dejavnikov za dobro fotografijo v naravi je izbira zanimive, fotogenične lokacije. Drugi dejavnik, ki je pogosto zapostavljen, pa je dovolj časa za nemoteno in umirjeno fotografiranje, iskanje pravega kadra, prave svetlobe, pravega trenutka ... Foto-potepi so idealna kombinacija vsega naštetega. Primerni so tudi za tiste, ki radi fotografirajo z mobilnim telefonom. 

Inštitut za fotografijo, izobraževanje in umetnost IFIUM organizira enodnevne in večdnevne foto-potepe na bližnje fotogenične lokacije, ki so skrbno izbrane in v naprej preverjene, na foto-potep pa vedno povabimo tudi fotomodel, včasih celo dva. Tako lahko udeleženci v nekatere najlepše naravne scenografije umestijo tudi podobo človeka. 

Foto-potepi so odlično organizirani (lokacija, dovolj časa, postanki, spanje, prehrana …) in obenem pospremljeni s strokovnim, mentorskim usmerjanjem udeležencev med fotografiranjem. Na tak način se udeleženci učijo fotografije na sproščen način, vsak v svojem tempu. 

Enodnevne foto-potepe organiziramo v hrvaško Istro in v severno Italijo, za tridnevno potepanje pa smo izbrali vedno očarljivo Toskano. Vse tri lokacije so med udeleženci zelo priljubljene zaradi številnih osupljivih kadrov, ki se v izbranih krajih ponujajo na vsakem koraku. Vsakič znova se na foto-potepih potrjuje, da izbrani kraji navdušijo naše foto-popotnike do te mere, da v njih povzročijo pravo eksplozijo kreativnosti. Na tak način, v sproščenem vzdušju in v novem, lepem okolju, je tudi učenje fotografiranja izjemno učinkovito. 

Foto potepi so organizirani v sodelovanju z www.tecaji-fotografije.si

Foto potep prinese:

  • Umik od vsakdanjosti 
  • Sproščeno učenje na idiličnih lokacijah (Toskana, Istra, severna Italija.)
  • Med fotografiranjem imate dovolj časa in vas nihče ne preganja 
  • Fotografiranje v družbi je bolj zabavno 

ENODNEVNI - foto potep v ITALIJO

UDINE - CAORLE - GRADO

Predstavljajte si en dan, v katerem se v vseh barvah dneva naužijete klasične italijanske arhitekture in svežine obmorskega mesteca, kar združite še s portretno fotografijo. Naučili se boste različnih fotografskih trikov in se družili z ljubitelji potovanj in fotografije! Primerno tudi za tiste, ki radi fotografirate s telefonom, saj je potep nezahteven in primeren za vse stopnje fotografskega znanja. 

Od Vidma (Udine) prek Caorlea, malih Benetk, do očarljivega Gradeža (Grado) nas bo vodil ta foto-potep. Prvo fotografsko postojanko bomo imeli v Udinah pri elegantni palači Loggia del Lionello, nato pa se bomo povzpeli na grad, ki omogoča čudovit razgled na staro mestno jedro. Sprehodili se bomo po šarmantnih ulicah in spili kavo na trgu Matterotti. Pot nas bo peljala do Caorlea, barvitega mesteca, ki se ga je prijel naziv male Benetke. Fasade živih barv, navtični motivi, vonj po morski hrani, peščene plaže in rečni kanali se v Caorleu kopajo v sončni svetlobi. Zadnja postojanka je otok Grado, kjer se bomo sprostili ob morju. 

Odhod: sobota 21. 9. 2024 ob 6h
Prihod: sobota 21. 9. 2024 ob 21h
Prijave se zbirajo do 10. 9. 2024
Organiziran prevoz s kombiji
Cena: 90 € (v ceno je vključen prevoz in fotografski nasveti)

Prijava: info@foto-institut.org

ENODNEVNI - foto potep v hrvaško Istro

ZAVRŠJE - GROŽNJAN - MOTOVUN - KOTLE - HUM

Enodnevni pobeg v Istro, s fotoaparatom ali celo samo s telefonom? Skozi objektiv bomo ujeti pet najlepših istrskih mestec: Završje, Grožnjan, Motovun, Kotle in Hum. Stara, a lepo ohranjena mesta so prava paša za oči in ponujajo nešteto zanimivih detajlov, popolnih za estetski užitek ob fotografiranju. Nezahteven foto-izlet, primeren za vse stopnje fotografskega znanja. Z vami bosta Tina in Aleš, ki bosta razkrivala male fotografske trike, ter drugi ljubitelji potovanj in fotografije!  

Odhod v soboto 12. 10. 2024 ob 6.30, Dolgi Most
Prihod v soboto 12. 10. 2024 ob 21h, Dolgi Most
Prijave se zbirajo do 1. 10. 2024
Organiziran prevoz s kombiji.

Cena: 90€ (v ceno je vključen prevoz in fotografski nasveti)

Prijava: info@foto-institut.org

TRIDNEVNI - foto potep v TOSKANO

Izjemno fotografsko doživetje v čarobnih italijanskih mestih in slikovitih toskanskih pokrajinah. Fotogenični Arezzo, ki je kuliso ponudil tudi filmu La vitta e bella, očara s svojo bogato arhitekturo in fotogeničnimi ulicami, znan pa je tudi po prijetnih restavracijah s pisanimi pogrinjki. Cortona je mestece na gričku, ki ohranja srednjeveško vzdušje in ponuja čudovite razglede na toskanske pokrajine. Siena je prikupno srednjeveško mesto, znano po svojem glavnem trgu Piazza del Campo, ki na vsakem koraku ponuja zanimive detajle. Med toskanske gričke se bomo sicer podali s kombiji, a za sladokusce smo pripravili posebno izkušnjo: edinstveno vožnjo z oldtimerji Fiat 500 in Vespami. Uživali bomo v čarobnih toskanskih poljih in s starodobniki obiskali Montepulciano, ki je znan po svojih vinotekah.

Potovanje vključuje spanje v hotelu v Chianciano Termah, prevoz s kombijem, zajtrk, turistično takso, vodenje in fotografske nasvete. Primerno za vsakogar, ne glede na fotografsko predznanje in na to, ali želi fotografirati s fotoaparatom ali telefonom. 

Odhod v petek 23. 5. 2025 ob 03:00, Dolgi Most
Prihod v nedeljo 25. 5. 2025 ob 21:00, Dolgi Most
Prijave se zbirajo do 10. 5. 2025
Spanje in zajtrk v mestu Chianciano Terme
Organiziran prevoz s kombiji
Cena: 420 € (možnost plačila na 2 obroka)

Prijava: info@foto-institut.org